Artikuj

Nga viti 1991 deri me 2014, e ne vazhdim, u muar me ngjarje te vecanta historike te popullit shqiptar duke shkruar nje sere artikujsh dhe duke i permbledhur ne vellimin e 8 me titull “Artikujt e Lirise”, cka perben permbajtjen e ketij blogu si me poshte:

1/1 – E verteta vonon, por nuk harron 19.10.1991

1-Ateizëm shkencor apo antishkencë shqiptare, 23.05.1992

2-Sa partizanë dhe dëshmorë janë?, 03.04.1992

3-Përse lindi desidenca shqiptare?, 16.04.1992

4-Edhe një herë mbi simbolet e flamurit tonë kombëtar, 27.01.1991

5-Kush e masakroi historinë e popullit shqiptar? 12.04.1991

6-Stalini teorik dhe epoka e tij “socialiste”, 09.01.1991

7-Iliada dhe Homeri në Shqipëri, 07.02.1995

8-Edhe një herë: kur është çliruar Shqipëria?, 11.12.1996

9-Enver Hoxha 12.2004

10-Çfarë nuk dinë shqiptarët nga filozofia e historisë dhe gjeneza miliona vjeçare epopullit të tyre, 07.09.2006

11-Raporti kohor – hapsinor ose teoria e absolutizmit, 24.09.2006

12-Konspekti i një libri që pretendoi se avancoi mbi A.Ajnshtajnin, 06.2007

13-Ku gaboi Akademia e Shkencave e RPSSh?  07.06.2008

14-Sekreti “Qemal Stafa”                                           03.07.2008

15-Çfarë nuk di avokat Ngjela nga historia e Klerit Katolik Shqiptar     25.07.2008

16-Peza dhe Mukja      02.08.2008

17-Çfarë nuk zgjidhi teoria e Ajnshjtajnit 22.09.2008

18-Të nderuar “historianë”! Peza është e nacionalistëve dhe jo e komunistëve 27.08.2008

19-Mbi aktet e formimit te PKSh       21.09.2008

20-Edhe nje here mbi simbolet e flamurit tone kombëtar, 02.08.1992

21-Populli shqiptar, kultura kombëtare dhe shkolla e parë shqipe, 21.11.2008

22-Inteligjent Servisi, bandat e diversantëve dhe sigurimi i shtetit, 21.11.2008

23- Populli shqiptar dhe pushtuesi antikombëtar 08.12.2008

24- Triumfi arbëror i Kastriotit 17.01.2009

25- Dialektika e Krimit 20.07.1992

26-Çfarë nuk dinë nga Historia e shpalljes të shtetit shqiptar dhe Historia e Flamurit tonë      Kombëtar më 1912           29.032009

27-Historia e Flamurit të ngritur në Vlorë më 1912          14.04.2009

28-A është e nevojshme alternativa socialiste e zhvillimit në Shqipëri            13.03.1992

29-Pretendimet ruse jane antinjerëzore dhe antihistorike (përgjigje dhene Zerit te Rusise)     16.06.2009

30-Protokolli i Korfuzit 19.07.2009

31-Rreth kritikës së filozofisë shqiptare mbi materializmin dialektik dhe historik 12.09.2009

32-Perse revoltohen ndjenjat kombetare te shqiptareve     01.10.2009

33-Arroganca e Ledi Shamkut dhe pafajesia dinake e Beqir Metes 0.4.10.2009

34-Pse rrufete bien mbi Olimp?                   09.11.2009

35-Cfare nuk di historiani Paskal Milo nga historia e fshehte e incidentit te kanalit te    Korfuzit?       22.11.2009

36-Si e ndryshojnë historinë, posaçërisht , Ardian Klosi dhe të tjerët (pjesa e pare)           24.11.2009

37- Si e ndryshojnë historinë, posaçërisht , Ardian Klosi dhe të tjerët (pjesa e dyte)           28.11.2009

38- “Morali bolshevik” dhe ndikimi i tij mbi popullin shqiptar.    15.01.2010

39- Si e ndrysojne historine, posacerisht, Ardian Klosi dhe te tjeret (pjesa e trete) 27.01.2010

40- Zhan Zhak Ruso, pabarazia sociale dhe teoria e Karl Marksit, 09.03.2010

41- Mbi politikën Islamike dhe pseudoIslamofobinë në Shqipëri        18.03.2010

42- “Paradoksi i binjakeve” dhe historia e njerezimit 21.03.2010

43- Raca e bardhe dhe popujt e Europes  19.04.2010

44- KOMENTET MBI NJË DOKUMENT DY PËRMASOR

“ORGANIZIMI I SHQIPËRISË SIPAS VENDIMIT TE KONFERENCËS SE AMBASADORËVE NË LONDËR MË 29 KORRIK 1913” dhe “STATUTI I SHQIPËRISË I PËRPUNUAR NGA

KOMISIONI NDËRKOMBËTAR I KONTROLLIT”(vazhdim i asaj që shqiptarët nuk dinë për

historinë reale të mëvetësisë së tyre kombëtare) 30.04.2010

45- Familja dhe gruaja shqiptare     16.05.2010

46- Interpretimi materialist i filozofise se gjuhes shqipe 05.2010 – 11.01.2011

47- Gabimi i dyte i Stephen Hawkingut       19.02.2011

48- Si armiqësohet populli brënda vehtes!            26.06.2011

49- Cfare fsheh “Masakra e Tivarit”?        12.2010 – 06.2011

50- A ka rilindas Populli Shqiptar?               korrik-gusht 2011

51- Relacionet Historike pellazgo – ilire, heleno – epirote dhe relacionet politike

greko – shqiptare            gusht – shtator 2011

52- Filozofia e Kohes dhe 11 marsi Japonez 2011     13.11.2011

53- Pseudoateizmi komunist dhe pseudoantikomunizmi fetar

54- Tragjedia e te vertetave historike shqiptare (ose hakmarrja primitive e historise)

55- Kush i planifikoi proceset demokratike ne Shqiperi  13.12.11

56- Ne ndihme te akademikëve, historianeve dhe gazetareve     24.12.2011

57- Përsëritja është babai i mërzitjes zoti Butka!  26.01.2012

58- Nje interpretim i tre hartave te vjetra                 24.02.2012

59- Shkenca e historise dhe keqarsimimi i shqiptareve   16.03.2012

60- Teoria e alieneve dhe forma e re fetare     07.04.2012

61- Big – bengu dhe dialektika e elementeve kimike   18.05.2012

62- Pse nuk jemi pellazge?     25.05.2012

63- Mbi organizaten e fshehte te Vlores (1932)   12.06.2012

64- Filozofi dhe Fizikanti   03.08.2012

65- Si erdhen, si u relatuan dhe si u transformuan     29.08.2012

66- Pse nuk jemi thjesht ilire, por jemi iliro-epirote dhe toka e shqiptareve eshte   Epiri  21.09.2012

67- Cfare po ndodh me Aktin e Pavaresise se Shtetit te Shqiptareve? 11.10.2012

68- Dardanet e Ilirise apo Trojes     21.11.2012

69- Diktatura dhe grushti i shtetit me 1924         10.12.12

70- Zonja Naska! Historia nuk shkruhet me paragjykime komuniste dhe urrejtje     enveriste      25.01.2013

71- “Tragjedia” Historike dhe Politike e Gjuhes Shqipe, 18.10.2013

72- Enigmat e nje fotografie, 06.12.2013

73- Roli i Institucioneve fetare ne Historine e Njerezimit. 22.11.2013

74- Cfare fsheh karakteri monosilabik i Gjuhes Shqipe, sipas kendveshtrimit qe imponon      Kontinumi Kohor – Hapsinor. 02.01.2014

75- Kisha Ortodokse e Permetit, Prona Private dhe Politika, 23.01.2014

76-Cfare mund te mesoje nje shqiptare per nje ore ne Ferizaj?                       26.01.2014

77- Mos eshte nje FJALE e Gjuhes Shqipe?                     24 shkurt 2014

78- Cfare perfaqeson Kongresi i Drejtshkrimit te Gjuhes Shqipe i vitit 1972?           19.03.2014

79- Bazat themelore te Materializmit Filozofik. 08.05.2014

80- Reforma e arsimit shqiptar 15.06.2014

81 – Meditim i sforcuar mbi nje veper te vjeter te Kadarese

82 – Perse u ribotua “Fitorja e hidhur”?

83 – Dilema e pazbuluar e Historise:  Puna , Prona Private, Paraja!     Po shqiptaret?

84 – Kush e perbuz Fene nder shqiptare?

85 – A mund te kete marreveshje dhe kuptim “Mosmarreveshja” e Kadarese?

86 – A mund te jete identiteti europian i shqiptareve sipas ideve te Kadarese?

87 – Pse nuk mund ta thote asnjehere te verteten e parailireve, ilireve, paraepiroteve, epiroteve, arberve dhe shqiptareve shkenca e sotme e Historise, vecanerisht ajo enveriste?

88 – Hitleri–Stalini dhe Lufta e Dyte Imperialiste

89 – Pse po zhduken sprovat e Kadarese?

90 – Mbi tri vepra te Kadarese fare shkurt, ose cfare ka    perfituar Kombi Shqiptar prej shkrimtarit Kadare deri me 1990

91 – Si e ka sjell Migjenin ne letersine shqipe Ismail Kadare?

92 – Dante Alighieri, Laiçizmi dhe Kisha Katolike! Po shqiptaret?

93 – Interpretime materialiste ne fushen e Mendimit Fizik

94 – Interpretime materialiste ne fushen e Mendimit FETAR